In de cursus Voeding en vitaliteit leer je de basis van voeding. Wat heb je nodig als mens? Wat zit er in voeding wat we echt nodig hebben en wat maken we zelf aan? Hoe kom je er achter wat goede voeding voor jou is? Als je zelf weet wat goed voor je is dan kun je dat ook beter aan anderen uitleggen. Je eigen vertering is hierin een belangrijk aspect. Je leert in deze 4 dagen op een westerse manier naar voeding kijken, waarin onderscheid wordt gemaakt tussen macro- en micronutriënten. We leren wat we uit voeding moeten halen en wat we zelf kunnen aanmaken. Ook staan we stil bij voeding die niet goed verdragen wordt door sommige mensen.
Annemarie van 23 jaar voelt zich moe, heeft buikpijn en pakt alle verkoudheden die langskomen mee. Ze is minstens 6 keer per jaar ziek. Tijdens een schildercursus waar de hele week anders en veel gezonder gekookt wordt dan ze gewend is, merkt ze dat haar buikpijn verdwijnt, die week niet moe is en zich uitstekend voelt. Ze krijgt een vermoeden dat haar eetpatroon belangrijker is dan ze zelf ooit had gedacht. Haar moeder hield niet van koken, maakte elke dag hetzelfde en zelf ‘doet ze nu maar wat’. Ze wil nu eindelijk weten hoe dat zit met voeding en hoe ze op dat vlak beter voor zichzelf kan zorgen.
Verwerf gespecialiseerde kennis over natuurvoeding en het effect ervan op je lichaam.
Leer vanuit het hormonale systeem naar klachten kijken en advies geven op het gebied van voeding, training en stressbeperking.
Krijg beter inzicht in de relatie tussen voeding, hormonen en overgang en leer welke voeding bij welke klachten in de overgang helpt.
In deze cursus leer je de neurotransmitters kennen, tekorten herkennen en die met voeding en leefstijl weer op orde krijgen.